Zagorje bu prvo po snazi gospodarstva

Zagorje bu prvo.

Po gospodarskim pokazateljima Krapinsko-zagorska županija je, nažalost, na zadnjem mjestu od svih kajkavskih županija koje nas okružuju.

Takvo ćemo stanje promijeniti projektima koji jamče da bu Zagorje prvo!

Dubinskim snimanjem gospodarskog stanja moj je gospodarski tim uvidio prednosti i šanse koje nam jamče brzi gospodarski uzlet i stavljanje našega gospodarstva na vrh svih hrvatskih županija.

Konkretne mjere koje ćemo odmah uvesti su stvaranje gospodarstva koje se temelji na znanju, pomoć našim tvrtkama kroz subvencioniranje kamatnih stopa, povećavanje poticaja za zapošljavanje te jačanje konkurentnosti i izvoza. poseban naglasak stavljamo na stvarni razvoj i aktiviranje turističkih potencijala koje moraju postati jedan od zamašnjaka razvoja.

Otvaranjem Centra izvrsnosti za fondove Europske unije omogućit ćemo, ne samo Županiji i jedinicama lokalne samouprave već i svim tvrtkama i građanima s idejom, lako i brzo pripremanje poslovnih planova, prikupljanje dokumentacije i apliciranje za sredstva fondova europske unije koja nam se nude, a danas ih, nažalost, ne povlačimo u mjeri kojoj možemo.

Trenutačno smo na 17. mjestu po povlačenju sredstava iz europske unije od 20 hrvatskih županija što je nedopustivo. Centar izvrsnosti za fondove Europske unije koji ćemo osnovati neće podrazumijevati povećanje broja županijskih službenika već se financirati iz uobičajenog postotka naknada iz vrijednosti projekata. Taj će Centar biti dostupan i svim zainteresiranim građanima koji imaju ideje, ali ne znaju koji su im fondovi na raspolaganju.

Službenici Centra izvrsnosti informirati će sve zainteresirane jedinice lokalne samouprave, tvrtke i građane o tome koje su im je mjere na raspolaganju, uputiti ih na potrebne dokumente te pomoći izraditi poslovni plan i aplikaciju prema fondovima.

Po povlačenju sredstava Zagorje mora biti prvo!

Ernest Svažić - Vaš župan.

Zagorje bu PRVO.

Pratite Ernesta:
Bit ću župan koji neće
stati, koji neće odustati od boljitka našega kraja. Imam snagu, program i znam – Zagorje bu prvo!
Ernest Svazic