Zagorje bu prvo po prometnoj povezanosti

Zagorje bu prvo.

Autocesta Zagreb – Macelj stvorila je preduvjete za svekoliki razvoj Zagorja. No Vlada Republike Hrvatske, na inicijativu Hrvatske demokratske zajednice ide dalje!

Upravo je dovršena elektrifikacija željezničke pruge do Zaboka, a elektrifikacija se nastavlja i do Krapine. To će omogućiti jednostavan, jeftin i ekološki prihvatljiv prijevoz putnika i roba prema željezničkom kolodvoru u Zagrebu, ali i cijeloj Europi.

Naš je projekt, a u suradnji našeg tima za prometna rješenja s Ministarstvom prometa i stručnjacima Hrvatskih željeznica uvođenje brzih električnih vlakova koji bi putnike prevozili do Zagreba za samo petnaestak minuta. Naš je plan izgradnja funkcionalnih stajališta u kolodvora opremljenih svom potrebnom infrastrukturom, čekaonicama, uslužnim djelatnostima i besplatnom wi-fi uslugom za putnike. Stajališta i kolodvori imat će sufinancirana parkirna mjesta iz budućeg županijskog Zelenog fonda iz kojeg će se poticati ekološki prihvatljivi, zeleni projekti.

Na taj način omogućit ćemo jednostavnu fluktuaciju radne snage i dnevnih poslovnih i privatnih putovanja. Projekt našeg tima je, a u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, i izgradnja elektrificirane željezničke pruge do Varaždina.

Ovim projektima steći će se sve pretpostavke za ubrzani razvoj Zagorja što će nedvojbeno promijeniti i gospodarsku sliku, kvalitetu života i standard svih Zagoraca i Zagorki.

Po prometnoj povezanosti Zagorje bu prvo!

Ernest Svažić - Vaš župan.

Zagorje bu PRVO.

Pratite Ernesta:
Bit ću župan koji neće
stati, koji neće odustati od boljitka našega kraja. Imam snagu, program i znam – Zagorje bu prvo!
Ernest Svazic