Zagorje bu prvo po kulturnim manifestacijama

Zagorje bu prvo.

Dvorci, kurije, sakralni objekti, muzeji, prelijepi krajolici. Sve su to idealne kulise za kulturne manifestacije koje Zagorju, zbog neorganiziranosti Županije, itekako nedostaju.

Stvorit ćemo okvir za cjelogodišnja događanja koja mogu biti motor za razvoj turizma i ugostiteljstva, vinarstva i afirmaciju naših sjajnih umjetnika.

Uz već etablirani brand Festivala kajkavske popevke razvit ćemo festival suvremene kajkavske glazbe ali i koncerte ozbiljne glazbe. U našem je programu i afirmacija i vizualizacija povijesnih događaja na lokacijama od povijesne vrijednosti.

Pokrenut ćemo i dvije literalne manifestacije vezane uz imena Antuna Mihanovića, tvorca Lijepe naše i Ksavera Šandora Gjalskog pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva kulture.

Naš tim za kulturu pripremio je i projekte kiparskih radionica na otvorenom u Krapinskim Toplicama i Krapini, te organizaciju koncerata sakralne glazbe u crkvama Belec i Trški Vrh.

Sve ove manifestacije organizirat će i sufinancirati Županija novcem iz proračuna i povlačenjem sredstava iz fondova Europske unije.

Ernest Svažić - Vaš župan.

Zagorje bu PRVO.

Pratite Ernesta:
Bit ću župan koji neće
stati, koji neće odustati od boljitka našega kraja. Imam snagu, program i znam – Zagorje bu prvo!
Ernest Svazic