Zagorje bu prva županija u kojoj zajedno odlučujemo o svim projektima

Zagorje bu prvo.

Naš tim za razvoj demokratskih procesa i inovativnih digitalnih tehnologija razradio je jedinstven sustav izravne demokracije u kojem građani sudjeluju u kreiranju, izboru prioritetnih projekata, načina upravljanja i gradnje kapitalne infrastrukture.

E-participacija, uključivanje građana u donošenje političkih odluka, nema niti jedna hrvatska županija, a tek rijetki gradovi najavljuju uvođenje dijela takvog sustava.
Cijeli sustav počiva na povezanosti s državnim digitalnim sustavom E-građani i nacionalnim centrom za identifikaciju i autentifikaciju NIAS a omogućava raspisivanje savjetodavnih referenduma o svim bitnim pitanjima i u njima sudjeluju svi građani upisani u biračke popise.

Više se neće događati da politika, u ovom slučaju župan ili županijska skupština donose odluke koje ljudi ne žele. Od sada će svaka punoljetna osoba koja živi u Krapinsko-zagorskoj županiji imati mogućnost da glasa o svakoj bitnoj temi. I to ne samo jednom u četiri godine na izborima, već stalno – o baš svim bitnim temama.

Na savjetodavnim referendumima građani će jasno vidjeti tko ih od političara sluša, a tko ignorira njihovo stajalište.
To je prvo, pravo uključivanje građana u donošenje odluka.
To je prava demokracija koja sluša i uvažava mišljenje onih koji su političare izabrali na funkciju.

Kroz ovaj sustav predviđeno je i potpuno digitaliziranje svih procesa u nadležnosti županije, skraćivanje procedura pri izdavanju dozvola, odgovora na upite građana.
U svakom trenutku moći ćete vidjeti u kojem je statusu rješavanja svaki vaš predmet!
Zagorje bu prva županija koja sluša svoje građane.

Baš zato, Zagorje bu prvo!

Ernest Svažić - Vaš župan.

Zagorje bu PRVO.

Pratite Ernesta:
Bit ću župan koji neće
stati, koji neće odustati od boljitka našega kraja. Imam snagu, program i znam – Zagorje bu prvo!
Ernest Svazic