Besplatno dodatno zdravstveno osiguranje za sve umirovljenike

Zagorje bu prvo.

Županija, kao i jedinice lokalne samouprave, u izazovnom vremenu u kojem živimo, moraju pronaći način da pomognu najranjivijim skupinama naših građana.

Jedna od konkretnih mjera koje ću odmah uvesti kao župan je sklapanje skupne police dodatnog zdravstvenog osiguranja za sve umirovljenike u Krapinsko-zagorskoj županiji. Time će svakom umirovljeniku godišnje ostati više od 900 kuna u njihovim novčanicima. To je konkretna mjera kojom se povećava životni standard naših umirovljenika.

Moj tim i ja razradili smo cjelovit plan za poticanje i izgradnju domova umirovljenika te ga povezali sa sjajnim mogućnostima korištenja geotermalnih izvora na prostoru Krapinsko-zagorske županije.

Projekti koji su utemeljeni i na hrvatskim i na europskim istraživanjima, a koja pokazuju iznimno zanimanje starije populacije za takvu vrstu stanovanja u starijoj životnoj dobi, u našoj županiji mogu postati i ozbiljna gospodarska djelatnost koja jamči otvaranje novih radnih mjesta i angažiranje naše građevinske operative.

Pogodnost koju nude naše toplice, ali i blizina bolnica te zagrebačkog aerodroma, prednosti su kakvu traže ljudi zrele dobi ne samo iz Hrvatske, već i iz cijele Europske unije.

Ovaj veliki projekt za zagorske umirovljenike ostvarit ćemo u suradnji sa jedinicama lokalne samouprave s područja Krapinsko-zagorske županije, privatnim investitorima i sredstvima županijskog proračuna.

Potreban novac povući ćemo i iz fondova Europske unije te javno privatnim partnerstvima.

Ernest Svažić - Vaš župan.

Zagorje bu PRVO.

Pratite Ernesta:
Bit ću župan koji neće
stati, koji neće odustati od boljitka našega kraja. Imam snagu, program i znam – Zagorje bu prvo!
Ernest Svazic