Zagorje bu prvo po besplatnim vrtićima i školskoj kuhinji za svu djecu

Zagorje bu prvo.

Projekt izravnih županijskih potpora za podizanje životnog standarda naš je prioritet.

Politika ulaganja javnog novca, odnosno vraćanja kroz potpore i subvencije građanima koji pune županijski proračun, obveza je odgovorne politike koju zastupam.
Vremena u kojima živimo su teška, a posljedice Covida 19 su i ugrožena radna mjesta i sigurnost obitelji.

Stoga je upravo danas, možda više nego ikada do sada, nužno povući poteze kojima se mora pomoći svakom čovjeku, svakoj obitelji. Mjere sadržane u našem paketu za roditelje osnovnoškolaca i djece jasličke i vrtićke dobi kreirane su upravo sa ciljem podizanja obiteljskog standarda i u programima su i moje liste za Županijsku skupštinu ali i svih HDZ-ovih kandidata u svim jedinicama lokalne samouprave te njihovih lista za gradska i općinska vijeća.

Naši kandidati za načelnike i gradonačelnike u svojim programima imaju mjeru potpuno besplatnih vrtića i jaslica za svu djecu, a taj će trošak podnijeti Županija i jedinice lokalne samouprave. Tom ćemo mjerom svakoj obitelji čija djeca idu u vrtiće u njihovim kućnim proračunima ostaviti oko 10 000 kuna! Nedostatak u proračunima pokrit će se privlačenjem investicija i novcem iz fondova EU te projektima koje financira Vlada Republike Hrvatske. To je konkretna i odgovorna politika. Politika za ljude koji su najveća snaga Zagorja, a ujedno se radi i o najkonkretnijoj demografskoj mjeri i jamstvu ostanka mladih ljudi u našim selima i gradovima.

To je politika za svakog Zagorca i Zagorku, jer tu smo doma!

Županija će preuzeti i potpuno sufinanciranje školske kuhinje i prijevoza učenika, bez participacije općina i gradova. I tom ćemo mjerom, koja je itekako održiva u proračunu, svakoj obitelji koja ima osnovnoškolce u novčaniku ostaviti u prosjeku gotovo 6000 kuna po djetetu na godinu.

To je stvarna pomoć i rasterećenje obiteljskog proračuna.

To je politika odgovornosti i shvaćanja trenutka u kojem živimo

I zato bu Zagorje i po kvaliteti života i brizi za svaku obitelj prvo!

Ernest Svažić - Vaš župan.

Zagorje bu PRVO.

Pratite Ernesta:
Bit ću župan koji neće
stati, koji neće odustati od boljitka našega kraja. Imam snagu, program i znam – Zagorje bu prvo!
Ernest Svazic