Ministar Horvat posjetio Krapinske, Toplic,e Lobor, Pregradu, Zlatar, Bedekovčinu i Donju Stubicu

Horvat: „U nedjelju glasujte za ljude koji imaju viziju i razmišljaju o prosperitetu Krapinsko-zagorske županije, svake općine i grada”

U sklopu svog boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u utorak je načelnicima deset zagorskih općina dodijelio odluke kojima su odobrena sredstva Ministarstva za sufinanciranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva.

– Bila je to jedna dobra inicijativa koja je završila odlukama o sufinanciranju iz državnog proračuna.

Kroz natječaj je u aplikaciji bilo oko 390 projekata, a 173 su završila s dodijeljenim odlukama nakon prvog Povjerenstva, no siguran sam da ćemo tijekom godine, prikupivši novac od legalizacije, imati priliku i kroz drugo Povjerenstvo još neke od krapinsko-zagorskih općina popratiti s intenzitetom potpore od otprilike 50-ak posto u odnosu na projektnu dokumentaciju i zatražene iznose – rekao je Horvat.

Ugovori su načelnicima uručeni u Krapinskim Toplicama, nakon čega je ministar u društvu Ernesta Svažića, HDZ-ovog kandidata za župana i kandidatkinje za njegovu zamjenicu Ane Kruhak te državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Zdravka Tušeka, obišao gradove Pregradu, Zlatar i Donju Stubicu te Općine Lobor i Bedekovčinu.

– Ovdje sam ne samo zbog ugovora i ne samo da bi se upoznao s projektima koji se provode, već i da bih dao podršku svim kandidatima HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima. Upućujem poziv svima koji na to imaju pravo, da ove nedjelje daju glas ljudima koji imaju viziju i koji, kao što smo se danas imali prilike uvjeriti, razmišljaju ne samo o prosperitetu Krapinsko-zagorske županije  nego i svake općine i svakog grada ponaosob – rekao je Horvat.

– Imao sam prilike popiti kavu i s našom kandidatkinjom za gradonačelnicu Zlatara i mogu zaključiti da HDZ ovdje ima doista dobar, uhodan tim koji ima i iskustva i mladosti i siguran sam da uz sve ove ljudi koji imaju dozu hrabrosti i veliko znanje i iskustvo, uz potporu s nacionalne razine, Krapinsko-zagorska županija ima perspektiva. Općine u kojima HDZ obnaša vlast vidljivo iskoračuju u segmentu izgradnje, ne samo komunalne, već i jedne druge infrastrukture i ovi natječaji koje raspisujemo idu u prilog tome da se taj infrastrukturni dio dovede u jedno normalno stanje što je prije moguće – rekao je ministar obećavši maksimalan support Ministarstva i cijele Vlade u pronalasku izvora financiranja u razradi projektne dokumentacije, u sređivanju imovinsko-pravnih odnosa, kako bi financijska perspektiva od 2021-2027. na područje sjeverozapadne Hrvatske donijela što više projekata.

Državni tajnik Tušek rekao je da su posljednjih dana na terenu kako bi razgovarali sa svim stranačkim kandidatima te s ljudima koji žele promjene.

– Imamo sreću da razgovaramo o temama koje su iz mojeg resora, odnosno iz resora poljoprivrede i ruralnog razvoja. U Donjoj Stubici vidimo nekoliko projekata koji se financiraju iz programa ruralnog razvoja, odnosno Ministarstva poljoprivrede, ali isto tako s našim kandidatom Ivicom Kupinićem, kojem dajem apsolutnu podršku, razgovaramo o svemu onome što će biti budućnost razvoja Donje Stubice. Kad govorimo o općini Bedekovčina, moram reći da je upravo Ministarstvo graditeljstva i državne imovine interesantno i bitno, kako bi se naš projekt Nova Bedekovčina koji priprema naš kandidat za načelnika Željko Odak i realizirao. Tu je i projekt uređenja Bedekovčanskih jezera koji će vlada Andreja Plenkovića ugraditi u razvojni sporazum Sjeverozapad i za koji očekujemo financiranje u narednim godinama – rekao je Tušek i dodao kako mu je drago što je i na ovaj način imao priliku dati podršku i kandidatu za župana Ernestu Svažiću.

Stranačke kolege u Loboru je dočekala aktualna načelnica i kandidatkinja za novi mandat Ljubica Jembrih koja je istaknula zadovoljstvo zbog sredstava dodijeljenih za uređenje pristupne ceste kod dječjeg vrtića Ivančice u Loboru.

– Dječji će vrtić biti otvoren u rujnu i tome se svi neizmjerno veselimo jer to je najveći projekt na području naše općine kojeg smo svi čekali i nadali mu se više od deset godina. Također, sretni smo i ponosni što smo u završnoj fazi dodjele državne imovine u vlasništvo općine Lobor jer nama to puno znači. Važno nam je to zbog razvoja turizma čija je Strategija pri samom završetku, ali i za sportske aktivnosti na području općine Lobor – kazala je Jembrih te dodala da će u sljedećem mandatu naglasak biti na mladim obiteljima, odnosno rješavanju njihovog stambenog pitanja.đ

Ni Ivica Kupinić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Donje Stubice, nije krio zadovoljstvo što su mu stranačke kolege došle pružiti potporu.

-Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što su nas danas ovdje posjetili ministar Horvat i državni tajnik Tušek. Zajedno sa svojim timom, upoznao sam ih s projektima koje planiramo realizirati ovdje u Donjoj Stubici kada 16. svibnja pobijedimo na izborima – rekao je Kupinić.

Zadovoljan i ovakvom vrstom potpore je i aktualni načelnik Općine Krapinske Toplice te kandidat za krapinsko-zagorskog župana Ernest Svažić.

-Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine i Ministarstvo poljoprivrede za nas su iznimno važni,  kad je u pitanju stavljanje imovine bilo države, bilo jedinica lokalne samouprave, u funkciju razvoja. Vjerujem da obojica, ministar i državni tajnik mogu posvjedočiti da sve kandidatkinje i kandidati HDZ-a s kojima smo danas uspjeli na terenu komunicirati imaju vrlo jasne programe i svojim programima uistinu imaju predviđeno stavljanje te imovine u funkciju – poručio je Svažić.

Ernest Svažić - Vaš župan.

Zagorje bu PRVO.

Pratite Ernesta:
Bit ću župan koji neće
stati, koji neće odustati od boljitka našega kraja. Imam snagu, program i znam – Zagorje bu prvo!
Ernest Svazic